Over ons

CommonEasy is een netwerk van ondernemers die voor elkaar klaar staan. Met ons revolutionaire cirkelsysteem helpen we elkaar financieel en persoonlijk als iemand even niet kan werken. Ons systeem is gebaseerd op vertrouwen en verbinding, met duidelijke spelregels en zonder rompslomp.

Een moderne oplossing die de kern van mens-zijn en samenleven met elkaar terug brengt en behapbaar houdt. Als een netwerk van gedreven ondernemers richten we zo met plezier en vertrouwen ons eigen leven in én zorgen we daarnaast voor elkaar als dat nodig is. Samen én gemakkelijk. 

Waarom CommonEasy?

De systemen in de wereld werken niet: ze dienen de samenleving niet meer. Wij zien een wereld voor ons waarin we met z’n allen nieuwe systemen bouwen op basis van echte rechtvaardigheid, solidariteit en verbinding. Een eerlijk systeem dat in dienst staat van de mens, niet andersom. Wij bouwen een van die nieuwe, alternatieve systemen, samen met gelijkgestemden. Veel mensen blijven, bij gebrek aan een beter alternatief, kiezen voor het oude terwijl ze wel degelijk de tekortkomingen daarvan zien. Met ons nieuwe systeem, onafhankelijk van markt en staat, maken we daarbij het oude overbodig en de keuze duidelijk. Revolutionair en praktisch tegelijk.  

Menselijk
Gelijkwaardig maar gelukkig niet hetzelfde. We vieren ieders eigenheid, en we respecteren de verschillen.
Verbinding
Verbinding is kracht. Samen kom je verder, samen kun je meer. Wij helpen elkaar en voeden onderling vertrouwen.
Easy
Easy does it. Want de wereld doet al moeilijk genoeg. Dus houden wij het graag simpel, licht en leuk.
Lees het manifest

CommonEasy over de jaren heen:

Ambassadeurs event
Oprichter Jip tijdens een event
Teamfoto
Team bij Kvk innovatie top 100
Apenkooigym event
Ambassadeurs bij Ambassadeurs event
Mentale kracht I
Mentale kracht II

Ontstaan

Na de financiële crisis van 2009 besloten wij, een groep gedreven vrienden en ondernemers, een ander spel te gaan spelen. Een manier die onze financiële vrijheid dient, doordat we onze zekerheid en ons vangnet zelf organiseren, zonder verzekeraars.

De afgelopen tien jaar hebben wij met onze community, in ons eigen speelveld, een systeem met nieuwe spelregels gemaakt. Spelregels die alleen maar winnaars opleveren. Spelregels die eerlijker zijn en waarin we valsspelen makkelijker tegenhouden. Want wij geloven dat de meeste mensen deugen.

Easy
Verbinding
Netwerk
CommonEasy
Elinor Ostrom op een persbijeenkomst in 2009 voor haar Nobelprijs. (John Sommers II, Reuters)

De naam CommonEasy

In CommonEasy, oftewel ‘Gemeenschappelijk makkelijk’, staat ‘common’ voor een community met spelregels die werkt aan het gezamenlijke belang, ontworpen op basis van het werk van Nobelprijswinnaar Elinor Ostrom. ‘Easy’ staat voor het community-leven toegankelijk en simpel maken met behulp van de online wereld.

Drie dromen

Heel concreet willen we de komende jaren werken aan het realiseren van:

1

Lager ziekteverzuim door sterke community

We zien dat onze leden in een situatie sneller herstellen en enorm veel steun ervaren met de intervisie cirkels die we aanbieden. We geloven dat we hier het ziekteverzuim mee omlaag kunnen brengen. Daarom starten we in 2024 met het ‘Community Kracht’ programma met o.a. een samenwerking met Circling Europe.

2

Volledige alternatief vóór verplicht aov in 2029

We werken toe naar een dekking tot het pensioen op een betaalbare en transparante manier. Geen verplichting voor een duurder en niet transparante “oplossing” voor zzp'ers.

3

Arme boeren wereldwijd helpen met hun eigen vangnet

De boeren in de ontwikkelingslanden vangen waarschijnlijk als eerste de grootste klappen van de klimaatverandering. Door weinig of geen steun van overheden of verzekeraars, moeten ze zichzelf organiseren. Wij kunnen met CommonEasy een enorme impact maken door de meest kwetsbare meer zekerheid te geven.

Urgentie

Wat we doen is broodnodig en urgenter dan ooit. Want onder de vlag van democratie, vrije markt en innovatie worden ons systemen opgelegd die uiteindelijk niet in ons belang werken: monopolie op wereldniveau. Er moet een nieuw spel gespeeld worden om tot grote maatschappelijke veranderingen te komen. CommonEasy bewijst dat dit werkt, om te beginnen met een sterk vangnet voor ondernemers. Het geeft hoop en een nieuw common sense in deze uitdagende tijden.

Doe nu mee & regel het meteen!

Zonder inschrijfkosten meteen beginnen. Maak vandaag een account aan! Ons netwerk staat voor je klaar. Maak een account aan en connect met je mede-ondernemers.

Aanmelden

Cirkel van CommonEasy bouwers

Jip
Oprichter & aanjager

Jip is de visionair van het team met elke dag een nieuw idee. Hij is de drijvende kracht en inspireert de community en zijn netwerk met zijn diepe passie om systemen in de wereld echt concreet te veranderen. Nieuwsgierigheid en geloof in de goedheid van mensen motiveren hem elke dag.

Florian
Mede-oprichter en ontwikkelaar

Florian is onze tech-nerd en is het 'blauwe brein' van CommonEasy. Van technologische innovatie, het soepel laten lopen en een gestroomlijnde werking van het platform gaat zijn hart sneller kloppen. Dat, in combinatie met een positieve verandering teweeg brengen door een eerlijker en transparanter systeem te maken, is zijn trots.

Lennert
Design & support

Lennert is een lopende FAQ en beantwoordt met enthousiasme al jouw vragen. Dit is een mooie afwisseling met zijn design rol waarin hij aan alle mooie visuals en communicatie uitingen van CommonEasy werkt. Voor hem is het elke dag een uitdaging hoe we ons product nog meer kunnen verbeteren en tegelijk zoveel mogelijk bijdrage aan een betere wereld kunnen leveren.

Lotte
Content & communicatie

Het meeste van wat je leest van ons komt uit de pen van Lotte die met haar passie de taal en boodschap van CommonEasy helder en herkenbaar maakt. Een wereld waarin we ons weer verbonden voelen als community en we de lasten én lusten delen is wat het leven voor haar rijker maakt.

Joost
Integrator & strategie

Joost kijkt en denkt mee op alle fronten. Met zijn ervaring in strategie en communicatie is hij de integrator die de taken en het team tot een geheel maakt. CommonEasy is voor hem een voorbeeld van hoe we wereldwijde crises zouden moeten aanpakken.

Doe nu mee & regel het meteen!

Zonder inschrijfkosten meteen beginnen. Maak vandaag een account aan! Ons netwerk staat voor je klaar. Maak een account aan en connect met je mede-ondernemers.

Aanmelden